Signaturhål

Naturskön bana

Wattholma golfklubb bildades 2009-01-15, och har en underbar 18-hålsbana som funnits sedan 1998. Banan är utmanande för den duktige golfaren på birdiejakt men de som inte kommit så långt i sin golfutveckling möts istället av en inbjudande vänlighet då det nästan alltid finns en snäll väg till koppen. Karaktären påminner en hel del om linksgolf, då vinden i det öppna landskapet gör varje runda unik.

Wattholma golfklubb är belägen på båda sidor om Fyrisån, den å som stilla slingrar sig genom det vackra historiska landskapet med anor från forntiden. I bakgrunden syns Salsta slott med anor från 1600-talet och runt omkring banan finns många torp men också lämningar efter senare tids gruvbrytning.

Vid klubbhuset finner du drivingrangen och innan du går ut på 1:a hålet kan du finslipa puttningen på den intilliggande puttingreenen.

Med nya motorvägen och Upptåget är det alltid nära till Wattholma GK!

Signaturhål

Hål 10 på vår bana är ett mycket vackert par tre hål där man spelar över en damm mot en green som vaktas av två bunkrar.
Hålet ser vid första anblick enkelt ut men man bedrar sig då vinden är en betydande faktor i spelet.
På tee står man relativt skyddat för vind som kommer från väst, öst och syd vilket gör att man lätt missbedömmer klubbval och riktning.
Kommer vinden från norr ser det ut från tee som att vinden inte är något att räkna med eftersom flaggan på green hänger som om att det är vindstilla vilket även i det fallet gör att klubbvalet kan gå fel.

I valet och kvalet välj ej galet.

Tävlingsverksamhet

Vårt H55 lag 1 Pelle, Thomas, Wille, Stefan och Becke vann sin klass 2015 och gick därmed upp i högsta serien.

Ungdomsverksamhet

Wattholma GK disponerar en välskött 18-hålsbana som till sin natur är lättspelad och väl anpassad för juniorer.
Golfbanan ligger nära offentliga transportmedel, där Upptåget har en hållplats med gångavstånd till banan.
Detta möjliggör att ungdomar för egen hand kan ta sig till banan via 13 minuters tågresa från centrum i Uppsala.

2013 tog Wattholma GK fram en verksamhetsplan för juniorverksamheten. I vår verksamhetsidé vill vi kunna erbjuda barn och ungdomar utifrån deras egna förutsättningar och ambitioner en rolig, stimulerande och utmanande golfkunskap.
Målet utöver det idrottsliga är att ha ett gott kamratskap där golfen är ett naturligt val eller komplement i konkurrensen med andra idrotter.

Wattholma är en i sammanhanget liten klubb med i dagsläget få medlemmar.

Är det då en nackdel?

Nej det tycker våra medlemmar inte då det ger möjlighet till spontangolf där vi för tillfället inte behöver boka våra starttider.

Vill man som medlem och givetvis även som greenfeespelare komma ut på banan är det väldigt ovanligt att man behöver vänta mer än 15 minuter på att komma upp på första tee.

Skulle det av någon anledning vara kö finns det en bollränna som vad vi vet inte använts på många år.