Golfens dag 26 maj 11.00-14.00 på Wattholma GK!

Den 26 maj är det Golfens dag i hela Sverige.
Vi kommer att ha öppet hus med aktiviteter för gamla och nya golfare. Det kommer finnas möjligheter att, på olika sätt, bekanta sig med golfen under dagen.

Bland aktiviteterna finns:

Prova-på-att-slå. Lär dig grunderna för att slå iväg en golfboll! Vi håller med klubbor, bollar och medlemmar som kan ge en första lektion i grunderna!

Golfäventyret.  För de yngsta har vi lagt upp en spännande bana där man på ett lekfullt sätt kan ”spela” golf.

Generösa avgifter för nya medlemmar. Mycket generösa avgifter för nybörjare, inkl Grönt-kort-utbildning, och för dig som vill börja igen efter några år utan medlemskap.

Vi bjuder på en kopp kaffe i kiosken.

Varmt välkomna till en trevlig dag i golfens tecken!

Anmälningslistorna till årets
matchstegar finns nu uppsatta vid klubbhuset,
sista anmälningsdag

Läs hela inlägget »

1 Maj kl 10.00 startar säsongens söndagstour.

Lottning sker 09:45,

Nytt för i år.
20kr i anmälningsavgift, obligatoriskt
50kr i tävlingsavgift, frivllig

Delta även i söndagstouren Running Electic,
Du låser in poäng från rundan, låst resultat går ej att ändra.

Läs hela inlägget »

På lördag 28/4 öppnar vi banan för spel.
Vi hälsar alla medlemmar och gäster välkomna till säsongen 2018!
Då några hål fortfarande är lite blöta erbjuder vi tillfälligt reducerad greenfee. Helger 300:- och vardagar 200:-
Fram tom 30/4 gäller bollränna.
Klubbhuset håller öppet mellan 10.00-15.00 under helgen.
Driving Rangen är även den öppen.
Välkomna!

Välkommen till Vårårsmöte

Vattholmaskolans matsal
Tisdag 24 April kl 19:00

Handlingar till möt finner du nedan.

.
Vårbrev  från herrkommittén Wattholma GK.

Äntligen värmer solen och snön smälter, årets första major har redan avgjorts och vi kan inte annat än att följa väderprognoserna noggrant och hoppas att gräset skall gro snarast möjligt.

Men snart är det vår tur att svinga loss och starta en ny säsong med förhoppningsvis fantastisk bländande spel.
Allt gymmande och alla besök hos swingcoacher och pros måste ju ha gett resultat eller hur.

Här följer lite information om vad som är i görningen när det gäller Herrkommittén.

Söndagstouren:
 Tid: Söndagar 1:a start 0830, lottning sker 0815. Kom i tid.
 Deltagaravgift: 20 kr obligatorisk
 Tävlingsavgift: 50 kr Frivillig
 Antal rundor: 5 rundor räknas i totalen där deltagare med lägst resultat vinner
(När man representerar Wattholma GK i seriespel får detta resultat räknas med i touren, utan avgift.)

En tanke är att vi kanske skulle försöka att sköta ekonomin runt söndagstouren med swish så långt det går för att slippa hantera kontanter.

1. Ett nytt moment i Söndagstouren kommer att vara att man kan lägga till att delta i Running Electic vilket går ut på att man ”låser in” inspelad  poäng på varje hål, den med högst poäng i slutet av säsongen vinner. Avgiften kommer att vara 150:- för att delta.

Onsdagsträffen 2018
 Tid: Onsdagar, Valfri tid
Tee: Se kalender, länk kommer
Spelform: 10 hål poängbogey,
Avgift: 100 kr/säsong

Onsdagsträffen kommer att se ut som den gjort tidigare, vad som kommer att vara annorlunda är att resultatet kommer att rapporteras med Score + 2p för ospelade hål ? dvs +16p?

Resan:
Årets resa kommer att gå till Åland den 25-26/8 med spel på Slottsbanan och Kungsbanan  i priset ingår båtresa med brunch  på vägen till Åland och Buffe på hemresan.  2xgreenfee, boende och 2 rätters middag på pensionat Stalldalen. Vid 24 resande kommer priset att var 2410:-/person.
Vi ses snart i närmsta ruff
//Herrkommittén

Läs hela inlägget »

Under årets säsong kommer vi att ställa upp i följande

H40 Lag 1
H 50 Lag 1
H60 Lag 1
H60 Lag 2
D50 Lag 1
D60 Lag 1
D60 Lag 2
Damernas Upplandsmatch
UGF-Match Herrar

Mer information om lagledare och spelplatser kommer inom kort.

DAMUPPTAKT I BAGARSTUGAN 23 APRIL KL. 18.00

Välkomna alla gamla och framför allt nya medlemmar till en mysig kväll i Bagarstugan, Vattholma.

Regelkurs var efterfrågat på avslutningen så vi startar upp säsongen med det, bra att fräscha upp minnet lite innan vi ska ut på banan. Leif Öfverberg som är med på Gröna Kortet utbildningen är med oss den här kvällen, ta gärna med egna frågor också som ni funderat på.

Information om säsongens program, vi har ett förslag om man vill betala per gång eller per säsong, vår och höst.
Kom gärna med idéer och synpunkter.
Säsongens program är klart och kommer på Hemsidan.

Lättare förtäring kommer att finnas även ett Lotteri där vinsten är en golf lektion.
Kostnad 30 kronor, ta med kontanter.

Väl mött önskar Damkommittén
o.s.a. senast 19 april till
harriet.hanberg@telia.com eller mobil 070 643 90 47

Vinterunderhåll

Inför kommande säsong har Nisse, Stefan och Lasse servat alla våra maskiner så att dom är i topptrim.
Bilden visar slipning på ett av våra klippaggregat.
Varje aggregat tar ca 90 minuter att slipa, så gräset klipps istället för att slitas av och därmed stärka gräset mot sjukdomar och få ett jämnare resultat.
Klubben har även införskaffat en vält för att få jämnare greener.