Om Wattholma GK

Wattholma golfklubb bildades 2009-01-15, och har en underbar 18-hålsbana som funnits sedan 1998. Banan är utmanande för den duktige golfaren på birdiejakt men de som inte kommit så långt i sin golfutveckling möts istället av en inbjudande vänlighet då det nästan alltid finns en snäll väg till koppen. Karaktären påminner en hel del om linksgolf, då vinden i det öppna landskapet gör varje runda unik.

Wattholma golfklubb är belägen på båda sidor om Fyrisån, den å som stilla slingrar sig genom det vackra historiska landskapet med anor från forntiden. I bakgrunden syns Salsta slott med anor från 1600-talet och runt omkring banan finns många torp men också lämningar efter senare tids gruvbrytning.

Vid klubbhuset finner du drivingrangen och innan du går ut på 1:a hålet kan du finslipa puttningen på den intilliggande puttingreenen.

Med nya motorvägen och Upptåget är det alltid nära till Wattholma GK!

Vägbeskrivning:

Via GPS: Lat: N 60° 01' 52,05" Long: E 17° 44' 01,78"
Länk till karta: Klicka här för att öppna kartan i ett nytt fönster
Från Uppsala: Kör E4 till avfart (189) Forsmark, därefter väg 290 till Vattholma. Vänster vid skylt Vattholma 1 (norra infarten). Sväng höger strax innan järnvägen och kör 900 m.
E4 norrifrån: Avfart (190) Björklinge, därefter mot Vattholma, 12 km, kör vänster genom Vattholma. Efter att passerat under järnvägen sväng vänster och kör 900 m.
Buss 823 mot Österbybruk eller Upptåget mot Tierp, 12 minuter från Uppsala. Kliv av i Vattholma och promenera 5 minuter till klubbhuset.

18-hålsbana
Par 72