Hållbarhetslöfte

Wattholma Golfklubb har som enda golfklubb i länet signerat ett Hållbarhetslöfte med Länsstyrelsen i Uppsala tillsammans med 27 andra aktörer i länet, kommuner, föreningar och företag som innebär att Wattholma GK har en definierad färdplan hur vi skall skapa åtgärder för att främja en biologisk mångfald.

Wattholma Golfklubb arrenderar ca 90 ha, dvs 900,000 m2 grönytor från Statens Fastighetsverk som vi disponerar för vår golfbana. På dessa grönytor finns träd, växter, insekter etc. som vi kommer att påbörja en inventering och dokumentation av, och därefter utforma en långsiktig plan för skötsel av golfbanan att utarbetas.

Vi kommer också att efter inventering ta fram informationsmaterial för att sprida kunskap om den biologiska mångfalden som finns på vår golfbana.

Till detta avtal kommer vår miljöansvariga Olle Rosenberg och banarkitekt Leif Öfverberg att vara styrelsen behjälplig.

Detta ligger också helt i linje till Statens Fastighetsverks policy för miljöarbete.

Björn Hanberg