Utbildning

Från och med 2012 är det lättare att ta Grönt Kort, golfens nybörjarutbildning. Därmed blir det också lättare och snabbare att komma igång med det roligaste, själva spelet. De gamla myterna kring golfen, att golf är svårt, golf är dyrt och golf tar tid, har suddats ut. Vi på Wattholma GK ser till att det finns plats att spela och välkomnar dig som nybörjare.

Hur blir det lättare?

Genom att du som spelare ska få en snabbare kontakt med spelet, komma ut på banan och få en egen upplevelse av vad spelet går ut på. Wattholam kommer att anpassa utbildningen efter hur långt du har kommit i din egen färdighet för att få Grönt Kort. Det nya utbildningsmaterialet, en bok och ett webbmaterial inbjuder till självstudier och ökad kunskap. Du kan sitta hemma och lära dig regler, golfvett och annat matnyttigt.

Vilket är första steget?

Du kontaktar klubben och anmäler ditt intresse att börja spela golf. Vi föreslår en lämplig kurs/upplägg för dig på din väg mot Grönt Kort.

När får jag Grönt Kort?

Du får Grönt Kort och handicap 54 när du klarat 18 poäng från gul/svart pinne, 150 metersmarkeringen. Samtidigt får du ett eget Golf-ID (nybörjar-ID) som registreras i GIT, golfens IT-system. Med ditt Golf-ID kan du sedan själv sänka och höja ditt handicap när du är inloggad på dina sidor i Min Golf.

Vad gäller när du fått Grönt Kort?

Då börjar resan ner mot handicap 36. Du spelar med en vän/fadder som noterar din score och när den är bättre än 18 poäng (9 hål) eller 36 poäng (18 hål) sänks ditt handicap. Den du spelar med verifierar ditt resultat.

Medlem i en klubb?

En bra rekommendation är att ta kontakt med klubben och även bli medlem. Det underlättar för dig i din fortsatta resa för att komma in i golfen, få en identitet och tillhörighet. För att få ytterligare kunskap och känsla för vad Grönt Kort är och vad utbildningen står för så ser de mer på www.golf.se/grontkort.

Välkommen in i Golfens värld

juniortraning För vuxna Det nya utbildningspaketet innehåller en bok samt en hemsida för spelaren och tränaren att ta del av. För barn Barn under 12 år använder sin egen utbildningsbok (teoribok anpassad för barn) med tillhörande "kort" längst bak i boken. Intresserad? Fyll i formuläret så står du med i kölistan när det börjar bli dags att starta kurser.
Namn:*
Ärende:*